Bara några dagar efter att en knivbeväpnad afghan attackerat ett islamkritiskt torgmöte i tyska Mannheim, och en polis sedermera avlidit av skadorna, har ännu en afghan attackerat en polis i en tysk stad.

Det var fredagen de 31 maj som en 29-årig afghan attackerade alla som kom i hans väg under ett torgmöte med den islamkritiska gruppen Bürgerbewegung Pax Europa. Polis befann sig precis i närheten och kunde ingripa men en av dem hann få flera knivhugg i nacken innan gärningsmannen sköts.

Bland de attackerade fanns Michael Stürzenberger, tidigare partiledare för Die Freiheit – Bürgerrechtspartei für mehr Freiheit und Demokratie. Medan Stürzenberger klarade sig gick det desto värre för den knivhuggna polisen som sedermera avled av sina skador.

LÄS ÄVEN: Afghan som knivhögg polis till döds var illegal invandrare

Det nya fallet avser en 22-årig afghan som attackerat en polis med en stor kökskniv på ön Rügen i förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern i nordöstra Tyskland.

Det var i onsdags som en busschaufför rapporterade till polisen att en man sparkade på fordonet och skar ner valaffischer med en kniv. På dessa stod det bland annat ”Medborgare för konservativa värderingar”.

Afghanen svarade först på polisens order med att lägga undan kniven, men attackerade dem sedan med det 11,5 centimeter långa bladet. Efter en utdragen kamp lyckades polisen sätta handbojor på mannen utan att bli skadade. Den afghanske mannen skadades dock själv i attacken och behövde föras till sjukhus.

Afghanen kommer att åtalas för att ha gjort motstånd, misshandel av en polis och förstörelse av egendom.

Del av ett mönster

Fallet kommenterades av Alternative für Deutschlands parlamentsledamot Leif-Erik Holm.

– Gång på gång är det migranter som påstås ha kommit som flyktingar som terroriserar de lokala medborgarna och äventyrar säkerheten för oss alla.

Han tillade att alla som agerar på ett sådant sätt har ”förverkat sin rätt att stanna i Tyskland en gång för alla”.

Österrike

I dagarna utspelades ännu ett liknande fall där en knivbeväpnad jordanier attackerade en polis i den österrikiska huvudstaden Wien:

LÄS ÄVEN: Skolbarn konverterar till islam av rädsla