Nicholas föräldrar litade myndigheternas försäkringar att det var riskfritt att vaccinera sin 13-årige son mot covid. Det ångar de idag – några månader efter att sonen fått sprutan avled han i plågsamma biverkningar. Nu utreds händelsen som vållande till annans död.

Efter att alla varningar initialt viftats bort som konspirationsteorier, har rapporterna på senare tid duggat tätt om svåra och i många fall dödliga biverkningar av de snabbframtagna, snabbtestade och experimentella vaccinerna mot covid.

Utdragen, plågsam och skräckfylld död

En som idag ångrar att han lyssnade på de tvångsliknande myndighetsuppmaningarna att låta vaccinera sitt barn mot covid är 13-årige Nicholas pappa Bobbo Sundgren. Några månader efter att sonen fått den första Moderna-sprutan i oktober 2021 var han död.

Det var heller ingen snabb och skonsamdöd sonen fick utan en utdragen, plågsam och skräckfylld för både honom själv och hans vanmäktiga föräldrar.

LÄS ÄVEN: Forskare: Covidvaccin kan ligga bakom överdödlighet

Vaccinerades trots kända risker

Det varnades redan vid den här tiden för att risken för biverkningar var större än nyttan när det gäller minderåriga. Nicholas kallades ändå till vaccinering mot covid via Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.

Pressen att vaccinera var hård från myndigheter, politiker och opinionsbildare. Den som sade nej beskrevs som en dålig och ansvarslös förälder och som konspirationsteoretiker, så kallad ”antivaxare”.

Pappan: ”Vi litade på dem”

Nicholas pappa Bobbo är idag ångerköpt efter att ha förlorat sin son på ett fruktansvärt sätt. Men då var han invaggad i en falks trygghet om att vaccinerna var ofarliga. ”Vi litade på dem”, säger han i en kommentar till media.

Att Modernas vaccin var särskilt riskfyllt för barn, fanns det vid tidpunkten gott om indikationer på i bland annat en stor samnordisk studie. Man kände till att det fanns en betydande risk för dödlig hjärtmuskelinflammation och hjärtsäcksinflammation.

Folkhälsomyndigheten drog dock ut på att besluta att företagets vaccin inte skulle ges till barn. Men då var det för sent för Nicholas.

LÄS ÄVEN: Forskare: Våg av ”turbo-cancer” kan bero på covid-vaccin

Förlamning, njur-/leversvikt, stroke och hjärtstopp

Två månader efter att Nicholas pressats att ta sprutan kom de första symtomen. Föräldrarna trodde initialt att det rörde sig om vinterkräksjuka. Det var det inte.

Tre dagar efter insjuknandet i feber fick Nicholas svår värk och kort därefter blev han förlamad i benen. Det blev ilfärd med ambulans till sjukhuset.

Där konstaterades att Nicholas fått bakterier i hjärtat precis så som det varnats för med Modernas vaccin. Antibiotikan hjälpte inte och bakterierna spred sig vidare i kroppen.

Inte heller en akutoperation fick stopp på spridningen. Nicholas drabbades av både njursvikt och leversvikt och dessutom en stroke.

– En månad efter operationen fick han ett hjärtstopp som ledde till hjärnskador så omfattande att han inte längre kunde prata och knappt röra sig, berättar pappa Bobbo.

Och vid 00:30-tiden den 13 februari 2022 drog Nicholas sitt sista andetag med förtvivlade pappa Bobbo vid sin sida.

Åklagare har inlett förundersökning om brott

Sedan dess har Bobbo försökt få både svar och upprättelse för sin i vaccin-biverkningar avlidne son. Det har varit en mödosam process men nu har åklagare beslutat att inleda en förundersökning om vållande till annans död.

Idag är Bobo kritisk till vårdens ansvarslösa agerande att ge det redan då för allvarliga biverkningar flaggade Moderna-vaccinet. Han ångrar att han litad blint på etablissemangets försäkringar om sprutornas ofarlighet.

Redan flera månader innan Nicholas kallades till vaccinering och än fler månader innan han fick sprutan var det klarlagt att Modernas vaccin med stor risk kunde leda till hjärtmuskelinflammation.

Flera internationella hälsoorgan, däribland WHO, satt då inne med informationen. De har i efterdyningarna av de många fallen, inklusive ett stort antal dödsfall som Nicholas, hävdat att man vidarebefordrade direktiv till de nationella hälsovårdsorganisationerna om att de i sin tur skulle larma vaccinationsmottagningarna.

Om så verkligen skedde råder det delade meningar om. Klart är emellertid att det skulle dröja åtskilliga månader innan FoHM i Sverige skickade ut nya direktiv baserade på de allvarliga biverkningar som konstaterats.

LÄS ÄVEN: Vändningen: Studie om covidvaccin ska utreda hjärtproblem

Medfött hjärtfel ignorerades

I Nicholas fall hade det varit särskilt angeläget att inte administrera Modernas vaccin. Han föddes nämligen med ett hjärtfel som opererades bara bara några dagar efter födseln.

Även om Nicholas senare i livet inte haft några men av hjärtfelet var det en klar kontraindikation att ge honom Modernas vaccin. Att vårdgivaren inte läst Nicholas journal ordentlig är pappa Bobbo starkt kritisk till.

– Man borde ha tillfrågat hjärtläkare. Det gjorde man inte. Man borde ha varnat oss, för det hade man direktiv om att göra. Man borde också ha tänkt själv. Läkare, sjuksköterska eller vem det än var… att just Moderna ska vi inte ge till honom.

Sjukhusets respons på Nicholas onödiga död i vaccinbiverkningar inskränker sig till ett beklagande. Det har Bobbo inte låtit sig nöja med.

Tillsammans med en barnläkare har han sammanställt uppgifter för en medicinsk utvärdering. Den har sedan skickats till Åklagarmyndigheten som nu alltså beslutat inleda en förundersökning om brott.

Det är kammaråklagare Helena Treiberg Claeson som fattat beslutet. Hon vill, med hänvisning till förundersökningssekretess, i skrivande stund inte kommentera ärendet vidare.

Vägrar svara på frågor

Ansvariga vårdgivare, Drottnings Silvias barnsjukhus och Sahlgrenska Universitetssjukhuset, vägrar också att svara på frågor. Detta med hänvisning till att man aldrig kommenterar enskilda fall. I ett mejl till Aftonbladet skriver Yvonne Simrén, tillförordnad verksamhetschef Medicin barn:

”Vi beklagar om anhöriga känner sig missnöjda med vården eller hur de har blivit bemötta hos oss. Vi känner inte till någon eventuell förundersökning, i övrigt kan vi inte kommentera enskilda patientärenden med hänvisning till sekretesslagstiftning.”