Att få ordning på integrationen är en av de viktigaste uppgifterna landet står inför och Sverige behöver en ny integrationspolitik som ställer krav och tar tag problem som vuxit sig stora under en längre tid. Det är beskedet från regeringen och Sverigedemokraterna.

”Det här är ett stort misslyckande som kommer få allvarliga konsekvenser om inget görs”, skriver Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD), Johan Pehrson (L) och Linda Lindberg (SD) i en gemensam debattartikel på måndagen.

Barn ska inte ärva sina föräldrars utanförskap. Oavsett varifrån föräldrarna kommer ska varje barn få egen chans att lyckas. Sverige har varit ett land av framgångsrika klassresor förut och ska bli det igen. 

Regeringskansliet arbetar med att ta fram direktiv för en utredning som ska tillsättas under sommaren. De nya kraven innebär att förskola för barn med föräldrar som talar bristfällig svenska blir obligatoriskt. Samtidigt ställs krav på att personal på förskola ska kunna svenska språket.

LÄS ÄVEN: Rapport: Bristande kunskaper i svenska hos personal på förskolor

Ambitionen med de nya reglerna är att barnen ska lära sig bättre svenska och därmed också förbättra integrationen.

Mer sammanhållet Sverige

Förslaget ska utredas och detaljerna presenteras när utredningen är klar.

Förskolan är en Sveriges allra mest uppskattade offentligt finansierade verksamheter. Och det finns goda skäl till det. När förskolan fungerar som bäst bidrar den till att ge alla barn en bra start på livet. Men då måste alla barn lära sig svenska språket. Det här blir början för ett mer sammanhållet Sverige.

LÄS ÄVEN: 100 migrantfamiljer bjöds in på förskolemöte – ingen kom