På torsdagen anträffades en person skjuten i Västerås. Enligt uppgift till media rör det sig om en ”högt uppsatt” gängkriminell.

Det var vid 17-tiden som polisen i Västerås fick larm om skottlossning i området Skallberget. Utryckande patrull anträffade en skottskadad person som fördes till sjukhus.

Mannens skadeläge är oklart. Vad som däremot rapporteras är att den skjutne är vad som beskrivs som ”en högt uppsatt kriminell person” i Västerås under värld. Mannen uppges också vara i 35-årsåldern. Hans härkomst uppges inte.

Sköts inomhus

Skjutningen ska ha skett inomhus, i den lägenhet där mannen påträffades alternativt i trapphuset. Ingen gärningsman kunde gripas på platsen och en större polisinsats drogs igång.

Området kring brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning. Personer i närområdet hörs också om vad de eventuellt har sett och hört. Polisen uppmanar eventuella vittnen att kontakta polisen och berätta om sina iakttagelser.

Det framgår inte om den skjutne varit talbar och kunnat delge polisen några uppgifter eller om han varit för svårt skadad för det alternativt vägrat samarbeta med polisen.

Andra skjutningen på kort tid

Så sent som i augusti i år sköts en annan man i 35-årsåldern ihjäl i Skallberget. Polisen har också vid flera andra tillfällen måst rycka ut på larm om skottlossning i området. Det finns dock inte med på polisens lista över ”utsatta områden” och är inte demografiskt så invandrardominerat som dessa.