I helgen valdes Daniel Helldén till nytt manligt språkrör för Miljöpartiet efter att Per Bolund avgått. I ett av sina första utspel på den nya posten säger Helldén att Sverige inte kommer att bygga någon ny kärnkraft, som regeringen och Sverigedemokraterna vill göra.

Helldén vill sätta tydliga gränser för vad Miljöpartiet kan gå med på i eventuella framtida regeringsförhandlingar, och kärnkraften är en av dessa gränser.

– Det ska inte byggas ny kärnkraft. Att Tidöpartierna nu ska slänga ut hundratals miljarder på en teknik som är föråldrad, det är helt fel när vi vet att den nya tekniken är på väg som kan ställa om samhället. Det ska inte hända, säger han till TV4 Nyheterna.

LÄS ÄVEN: Daniel Helldén nytt språkrör för Miljöpartiet

Om det hinner påbörjas lovar han att man kommer stoppa det.

– Jag tror inte det är ett stort problem för näringslivet tycker att det är helt fel. De vill ha vindkraft och hållbar energi, säger Helldén till statsradion.

Efter att tillsammans med Miljöpartiet ha förstört det svenska elsystemet säger sig Socialdemokraterna numera öppna för att bygga ny kärnkraft, vilket alltså skulle kunna bli ett problem ifall man får för sig att regera tillsammans igen vid en S-valvinst.