USA:s försvarsminister Lloyd Austin varnade på torsdagen för att Nato kommer att dras in i krig mot Ryssland om Ukraina besegras. Ministern menar att den ryske presidenten Vladimir Putin inte kommer att nöja sig med bara en vinst i Ukraina.

Austins utspel kom efter att ha blivit tillfrågad om att kongressen stoppade godkännandet av ett nytt militärt hjälppaket på 60 miljarder dollar till Ukraina som president Joe Biden begärt.

– Vi vet att om Putin är framgångsrik här kommer han inte att sluta, sa Austin.

– Han kommer att fortsätta att vidta mer aggressiva åtgärder i regionen. Och andra ledare runt om i världen, andra autokrater, kommer att titta på detta och de kommer att bli uppmuntrade av det faktum att detta hände och vi misslyckades med att stödja en demokrati.

LÄS ÄVEN: Putin i tal om Sverige: Våra kärnvapenstyrkor är beredda

Austin pekade ut de baltiska länderna – Lettland, Litauen och Estland – som särskilt sårbara för Putins framtida expansionistiska ambitioner. Alla tre länderna är Nato-medlemmar, vilket betyder att Ryssland i huvudsak skulle förklara krig mot hela försvarsalliansen genom att attackera en av de enskilda nationerna.

– Om du är en baltisk stat är du verkligen orolig för om du är nästa eller inte. De känner Putin, de vet vad han är kapabel till … Och ärligt talat, om Ukraina faller tror jag verkligen att Nato kommer att vara i en kamp med Ryssland.

Putin har nämnt oro för Natos expansion som ett av sina första skäl till att invadera Ukraina i februari 2022.